MediaWatch

Gates træder tilbage som koncernchef

Gates’ nye officielle status bliver ”Chief Software Architect”, og han fortsætter da også som formand for bestyrelsen i Microsoft. Hans afløser bliver vennen og tidligere nummer to i Microsoft-koncernen, Steve Ballmer.

Berlingske Tidende fortælle, at Gates nærmest var begejstret, da han på en pressekonference meddelte den nye beslutning. Timingen synes dog dårligt valgt, netop nu hvor den amerikanske regering netop har anlagt en retsag, som anklager Microsoft for at have brudt monopollovgivningen. I værste fald kan retsagen komme til at betyde, at Microsoft skal opsplittes i flere mindre selskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs