Jubii Auktion solgt til QXL.com

MediaWatch

Oprindeligt havde Jubii slet ikke til hensigt, at netauktions-delen skulle udvikle sig til et selvstændigt salgsemne, og det var også nærmest en tilfældig opringning fra det norske on-line auktionsfirma DinSide, som skabte den situation, der efter kort tids forhandlinger resulterede i salget til QXL. DinSide, som kort tid forinden selv var blevet opkøbt af QXL, havde ringet til Jubii og foreslået, at de skulle kontakte QXL for at indlede salgsforhandlinger.

Forbrugerauktioner on-line formidler kontakt mellem sælgere og købere. På online auktionerne, der finansieres via reklameindtægter, kan privatpersoner gratis købe, sælge og byde på varer. Jubii Auktion har mere end 30.000 registrerede brugere, og der omsættes gennemsnitlig 6.500 varer dagligt. Det har siden etableringen skabt en omsætning for auktionsstedet på 2-3 millioner kroner.

Handelsaftalen indebærer, at salgsprisen på de 80 millioner kroner erlægges i QXL-aktier. Samtidig forpligter Jubii sig til at markedsføre QXL på sin portal de næste 3 år mod et større millionbeløb. Aftalen er eksklusiv, og Jubii må dermed ikke selv drive auktionshus på portalen i perioden. Jubii-portalen forventes at få mere end 2 milliarder eksponeringer over de 3 år.

Da Jubii for syv måneder siden tilføjede net-auktions delen til sin portal, var det slet ikke meningen, at det skulle resultere i et salg. Jubii skulle være en søgemaskine, og det er derfor kommet bag på selskabets ejere, udviklingsselskabet Dico og de tre topledere, at det skulle indbringe 80 millioner kroner. De midler har ledelsen tænkt sig at realisere en del af, som skal anvendes til yderligere ekspansion, blandt andet til videreudvikling af den populære nye chat-room og introduktion af konceptet i flere europæiske lande.

For den engelske køber er erhvervelsen af Jubii Auktion et led i en større international satsning, og det er anden gang inden for bare én måned at QXL køber sig ind i Skandinavien. I december overtog QXL det norske auktionssted DinSide. Det børsnoterede QXL.com er et internationalt auktionsfællesskab på Internettet, som beskæftiger sig med både forbruger-til-forbruger og Business-til-forbruger auktioner i 5 forskellige lande.

Netop online auktioner ventes at blive et af de helt store vækstområder indenfor Internetøkonomi, ikke mindst indenfor Business-to-Business auktioner, som endnu ikke er blandt QXL's primære indsatsområder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter