MediaWatch

Bølge af nye megafusioner

Alle tror på at den grænseoverskridende fusion mellem Time Warner og AOL har sat standarden for det nye årtusinde, hvor service- og underholdningsleverandører indenfor Internet- og medieverdenen for alvor vil begynde at samarbejde om at udnytte de nye konvergensteknologier.

En af eksperterne i de nye tendenser, Peter Huber, der er underviser på Manhattan Institute, udtaler til Jyllands Posten, at han tror på, at den næste analog til digital megafusion, som måske endda vil blive større end AOL/Time Warner, vil blive annonceret inden for de næste 60 dage. Og derefter vil en bølge af tilsvarende tværgående fusioner følge.

Blandt eksempler på potentielle fusionspartnere peges på Disney-koncernen, som et oplagt emne til at blive opkøbt. Disney har senest vist tegn på en skrantende økonomi, men de har store aktiver i form af et omfattende filmarkiv, som kunne være et oplagt bytte for en stor Internetvirksomhed.

En anden kandidat til en fusionspartner kunne være Murdochs News Corp, hvis omfattende nyhedsvirksomhed, med fordel kunne indgå i en komplementerende fusion med en Internettjeneste.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs