Bølge af nye megafusioner

MediaWatch

Alle tror på at den grænseoverskridende fusion mellem Time Warner og AOL har sat standarden for det nye årtusinde, hvor service- og underholdningsleverandører indenfor Internet- og medieverdenen for alvor vil begynde at samarbejde om at udnytte de nye konvergensteknologier.

En af eksperterne i de nye tendenser, Peter Huber, der er underviser på Manhattan Institute, udtaler til Jyllands Posten, at han tror på, at den næste analog til digital megafusion, som måske endda vil blive større end AOL/Time Warner, vil blive annonceret inden for de næste 60 dage. Og derefter vil en bølge af tilsvarende tværgående fusioner følge.

Blandt eksempler på potentielle fusionspartnere peges på Disney-koncernen, som et oplagt emne til at blive opkøbt. Disney har senest vist tegn på en skrantende økonomi, men de har store aktiver i form af et omfattende filmarkiv, som kunne være et oplagt bytte for en stor Internetvirksomhed.

En anden kandidat til en fusionspartner kunne være Murdochs News Corp, hvis omfattende nyhedsvirksomhed, med fordel kunne indgå i en komplementerende fusion med en Internettjeneste.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også