MediaWatch

Microsoft indirekte medejer af TvDanmark

Den alliance vurderer Børsen vil gøre det endnu sværere for DR og TV 2 at konkurrere på det danske marked. De to landsdækkende stationer presses i forvejen hårdt i konkurrencen med TvDanmark og de to MTG-ejede kanaler, TV3 og 3+.

Siden de to mediekoncerner MTG og SBC blev etableret i henholdsvis midt-/slutningen af firserne og starten af halvfemserne, har de begge investeret betydelige millionbeløb i at få fodfæste i Danmark. Det er da også lykkedes for dem, selvom det er kommet til at koste noget mere end beregnet.

TvDanmark har i sin korte periode oparbejdet en ganske pæn indtjeningsevne, og SBS har i overvejende grad formået at anvende markedsføringsbudgetterne til at krydsmarkedsføre TvDanmark via sine øvrige mediebesiddelser, således at pengene bliver i koncernen. Alt i alt stiller det TvDanmark i en stærk finansiel situation, og med det nye indirekte partnerskab med Microsoft, og de nye muligheder for krydsmarkedsføring, som det giver, er TvDanmark blevet en del stærkere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs