MediaWatch

Microsoft indirekte medejer af TvDanmark

Den alliance vurderer Børsen vil gøre det endnu sværere for DR og TV 2 at konkurrere på det danske marked. De to landsdækkende stationer presses i forvejen hårdt i konkurrencen med TvDanmark og de to MTG-ejede kanaler, TV3 og 3+.

Siden de to mediekoncerner MTG og SBC blev etableret i henholdsvis midt-/slutningen af firserne og starten af halvfemserne, har de begge investeret betydelige millionbeløb i at få fodfæste i Danmark. Det er da også lykkedes for dem, selvom det er kommet til at koste noget mere end beregnet.

TvDanmark har i sin korte periode oparbejdet en ganske pæn indtjeningsevne, og SBS har i overvejende grad formået at anvende markedsføringsbudgetterne til at krydsmarkedsføre TvDanmark via sine øvrige mediebesiddelser, således at pengene bliver i koncernen. Alt i alt stiller det TvDanmark i en stærk finansiel situation, og med det nye indirekte partnerskab med Microsoft, og de nye muligheder for krydsmarkedsføring, som det giver, er TvDanmark blevet en del stærkere.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs