MediaWatch

Megafusion udløser aktieboom

Verdens største fusion mellem medieselskabet Time Warner og verdens største Internet-udbyder America Online har ikke været til at overse. Alle taler om den, og hvad det vil indebære for medie- og internetindustrierne. Og som det jo er med den slags, så er det aktiebørserne som reagerer først. Denne gang med stigende kurser på medie- og Internet-papirer på de amerikanske og europæiske børser.

På de amerikanske børser boomede medieaktierne for Disney, Rupert Murdoch’s News Corp og Viacom, oplyser Berlingske Tidende. I Europa var det franske Canal-Plus og britiske Granada, BskyB og Carlton, som oplevede voldsom stigende aktiekurser. Og den udvikling tror mange analytikere på vil fortsætte.

Fusionen smittede også af på aktiekurser indenfor telekommunikation og kabelnet. I Danmark gik Tele Danmark frem med yderligere 0,9 procent til kurs 553 oplyser Berlingske Tidende

Fusionen mellem de to komplementære underholdningskoncerner har givet investorerne en øget tro på en fortsat konsolidering af industrierne, og hvis det oven i købet vil fortsætte på tværs af industrierne, så rummer fremtiden nogle spændende perspektiver for de involverede virksomheder, og for så vidt også for forbrugerne. Den næste fusion kunne for eksempel være mellem Disney og Yahoo.

Se også nyheden om fusionen mellem Time Warner og AOL den 10-01-00.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs