MediaWatch

Megafusion udløser aktieboom

Verdens største fusion mellem medieselskabet Time Warner og verdens største Internet-udbyder America Online har ikke været til at overse. Alle taler om den, og hvad det vil indebære for medie- og internetindustrierne. Og som det jo er med den slags, så er det aktiebørserne som reagerer først. Denne gang med stigende kurser på medie- og Internet-papirer på de amerikanske og europæiske børser.

På de amerikanske børser boomede medieaktierne for Disney, Rupert Murdoch’s News Corp og Viacom, oplyser Berlingske Tidende. I Europa var det franske Canal-Plus og britiske Granada, BskyB og Carlton, som oplevede voldsom stigende aktiekurser. Og den udvikling tror mange analytikere på vil fortsætte.

Fusionen smittede også af på aktiekurser indenfor telekommunikation og kabelnet. I Danmark gik Tele Danmark frem med yderligere 0,9 procent til kurs 553 oplyser Berlingske Tidende

Fusionen mellem de to komplementære underholdningskoncerner har givet investorerne en øget tro på en fortsat konsolidering af industrierne, og hvis det oven i købet vil fortsætte på tværs af industrierne, så rummer fremtiden nogle spændende perspektiver for de involverede virksomheder, og for så vidt også for forbrugerne. Den næste fusion kunne for eksempel være mellem Disney og Yahoo.

Se også nyheden om fusionen mellem Time Warner og AOL den 10-01-00.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs