MediaWatch

Telia dropper planer om ADSL i Danmark

Svenske Telia’s engagement i Danmark beror på at Telia lejer sig ind på Tele Danmark’s centraler og net. Nu har svenskerne valgt at droppe planlagte investeringer i at udbygge det danske telenet, skriver Berlingske Tidende. Det drejer sig om investeringer til flere hundrede millioner kroner i den danske teleinfrastruktur, som skulle forsyne ivrige danske netsurfere med superhurtige ADSL-forbindelser.

Telia har desuden indsendt to klager til Telestyrelsen over Tele Danmarks priser og betingelser. Mere præcist drejer striden sig om begrænsninger på strømforbruget i Telia’s udstyr, som Tele Danmark sætter for ikke at overbelaste afkølningen på centralerne, og så drejer den om den afgift, som Telia skal betale TeleDanmark for leje af cintralerne.

I Danmark udbydes højhastigsforbindelser, i form af de knap så hurtige xDSL-linier, til privatkunder blandt andet af Cybercity og World Online. De ADSL-linier, som Telia havde planlagt at opbygge, er tre-fire gange så hurtigt som xDSL-linier.

Tele Danmark forsvarer sig overfor Telia med, at svenskerne selv har været med til at forhandler priserne og vilkårene hjem i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, og at Tele Danmark allerede tidligere har foreslået løsninger på problemerne.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs