MediaWatch

Telia dropper planer om ADSL i Danmark

Svenske Telia’s engagement i Danmark beror på at Telia lejer sig ind på Tele Danmark’s centraler og net. Nu har svenskerne valgt at droppe planlagte investeringer i at udbygge det danske telenet, skriver Berlingske Tidende. Det drejer sig om investeringer til flere hundrede millioner kroner i den danske teleinfrastruktur, som skulle forsyne ivrige danske netsurfere med superhurtige ADSL-forbindelser.

Telia har desuden indsendt to klager til Telestyrelsen over Tele Danmarks priser og betingelser. Mere præcist drejer striden sig om begrænsninger på strømforbruget i Telia’s udstyr, som Tele Danmark sætter for ikke at overbelaste afkølningen på centralerne, og så drejer den om den afgift, som Telia skal betale TeleDanmark for leje af cintralerne.

I Danmark udbydes højhastigsforbindelser, i form af de knap så hurtige xDSL-linier, til privatkunder blandt andet af Cybercity og World Online. De ADSL-linier, som Telia havde planlagt at opbygge, er tre-fire gange så hurtigt som xDSL-linier.

Tele Danmark forsvarer sig overfor Telia med, at svenskerne selv har været med til at forhandler priserne og vilkårene hjem i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, og at Tele Danmark allerede tidligere har foreslået løsninger på problemerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs