MediaWatch

Telia dropper planer om ADSL i Danmark

Svenske Telia’s engagement i Danmark beror på at Telia lejer sig ind på Tele Danmark’s centraler og net. Nu har svenskerne valgt at droppe planlagte investeringer i at udbygge det danske telenet, skriver Berlingske Tidende. Det drejer sig om investeringer til flere hundrede millioner kroner i den danske teleinfrastruktur, som skulle forsyne ivrige danske netsurfere med superhurtige ADSL-forbindelser.

Telia har desuden indsendt to klager til Telestyrelsen over Tele Danmarks priser og betingelser. Mere præcist drejer striden sig om begrænsninger på strømforbruget i Telia’s udstyr, som Tele Danmark sætter for ikke at overbelaste afkølningen på centralerne, og så drejer den om den afgift, som Telia skal betale TeleDanmark for leje af cintralerne.

I Danmark udbydes højhastigsforbindelser, i form af de knap så hurtige xDSL-linier, til privatkunder blandt andet af Cybercity og World Online. De ADSL-linier, som Telia havde planlagt at opbygge, er tre-fire gange så hurtigt som xDSL-linier.

Tele Danmark forsvarer sig overfor Telia med, at svenskerne selv har været med til at forhandler priserne og vilkårene hjem i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, og at Tele Danmark allerede tidligere har foreslået løsninger på problemerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs