MediaWatch

Time Warner Merger med AOL

Det nye selskab kommer til at hedde AOL Time Warner. Analytikere har store forventninger til at det nye selskab, som de tror vil opnå store konkurrencemæssige fordele, hvis de formår at udnytte de synergier, der ligger i at kunne krydse indhold og genudsendelser, over de nye platforme.

Handelen, som er blevet vurderet til at beløbe sig i en samlet sum på 180 milliarder dollars, er blevet gennemført ved at Time Warner’s aktionerer modtaget 1,5 aktier i det nye selskab for hver aktie de i forvejen ejer. Efter fusionen vil AOL komme til at eje 55 procent af det nye selskab og Time Warner vil eje 45 procent.

Med mergeren er der blevet skabt en helt ny type digitalt medieselskab, som vil formå at kombinere højhastighedsadgang og Internettet med et stærkt nyhedsindhold og videorstreaming. Det vil i givet fald kunne betyde, at hele den måde, hvorpå man definerer en branches struktur, vil skulle redefineres.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs