MediaWatch

Telenor på udkig efter nye alliancer

Telenor’s fungerende koncernchef, Peter Pay, vurderer i Berlingske Tidende, at der er to muligheder på det internationale marked for telekommunikation; at spise eller blive spist. Derfor har Telenor nu valgt at overtage det fælles tilbud, som Telia og Telenor havde indgivet på Esat Telecom. Telenor har endda forhøjet tilbudet, der oprindeligt var på 12,7 milliarder norske kroner med 2,3 milliarder.

Telenor har desuden planer om at ekspandere på det tyske og det østrigske marked ved at benytte den forkøbsret, som Telenor har i mobiloperatøren Connect Austri. Også på det nordiske marked er Telenor på udsigt efter samarbejdspartnere, som kan stille dem bedre i konkurrencen med Telia, men har vil Peter Pay ikke oplyse, hvilke aktuelle virksomheder, man har planer om at samarbejde med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Seneste nyt

Se flere jobs