MediaWatch

Ingen lavere priser på Dankortbetalinger

Konkurrencestyrelsen har efter et halvt års undersøgelser netop meddelt, at en afgørelse i sagen om, hvorvidt Pengeinstitutternes Betalings Systemer (PBS) bruger deres monopolstilling til at forlange for høje Dankort-gebyrer for handel på Internettet, først vil være klar i april 2000.

Der er derfor ikke udsigt til at gebyrerne bliver lavere foreløbigt, så e-butikkerne må fortsat affinde sig med, at PBS pålægger dem et gebyr på 1,95 kroner per transaktion plus 0,15 procent af købesummen.

Gert Birnbacher, der er formand i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), mener ifølge Berlingske Tidende, at det vil bremse e-handelen. FDIH havde indbragt sagen for Konkurrencestyrelsen sammen med Dansk Handel & Service. Ifølge FDIH og Dansk Handel & Service burde gebyrerne ligge på mellem 30-50 ører per transaktion. Til sammenligning er det gebyrfrit at hæve penge fra en terminal i en almindelig butik. Konkurrencestyrelsen vil blandt andet bruge den ekstra undersøgelsestid til at indsamle oplysninger fra udlandet, så der kan foretages en internationalt sammenligning.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs