MediaWatch

Tele Danmark taber på forlist telefusion

Det er først og fremmest på det svenske marked at Tele Danmark har tabt terræn under den langvarige forhandling mellem Telia og Telenor, skriver Berlingske Tidende. I Sverige ejer Tele Danmark en del af Telenordia, som også ejes af Telenor med 33 procent. På grund af Telenor’s ejerandel og de langvarige forhandlinger, er Telenordia’s udvikling sat et år tilbage.

Telenordia har et fuldt dækkende digitalt fastnet samt en uudnyttet mobillicens, men Tele Danmark har ikke kunnet finde plads under fusionsforhandlingerne til at planlægge en optimal langsigtet strategi for Telenordia.

Derimod går det lidt bedre på det norske marked. Her købte Tele Danmark for nylig 51 procent af EITele Øst (ETØ) og tidligere 19,6 procent af Netcom ASA.

Tele Danmark har i alt investeret betydelige beløb i de nordiske markeder, så det er af afgørende betydning, at der kommer ro og klarhed omkring de to landes fremtidige holdninger til den frie konkurrence. Tele Danmark ser det dog som mere plausibelt, at den forliste fusion blot vil føre til øget protektionisme i Norge og Sverige, og det vil yderligere svække Tele Danmarks tilstedeværelse på markederne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs