MediaWatch

Fodbold for milliarder

EBU, sammenslutningen af offentlige europæiske TV-stationer, hvor Danmarks Radio og TV 2 er medlemmer, har købt TV-rettighederne til EM 2004 i Portugal for 3,4 milliarder kroner, skriver Berlingske Tidende. De danske stationers andel heraf er 50 millioner kroner. Hermed er prisen steget voldsomt siden forhandlingerne om rettighederne for EURO 2000, hvor EBU måtte betale 532 millioner kroner; heraf udgjorde DR og TV 2’s andel under 10 millioner kroner.

TV-rettighederne til VM 2002 og VM 2006 i Japan og Sydkorea når helt andre astronomiske summer, tidsforskellen for de direkte udsendelser til trods. Her måtte TvDanmark stå af allerede på det første udspil fra verdensforbundet FIFA, der lød på en halv milliard kroner, alene for rettighederne til Danmark.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs