MediaWatch

Svenskerne handler aktier over nettet

Handlen med aktier via Internettet i Sverige har oplevet en voldsom vækst den seneste tid, og på Europæisk plan er billedet det samme. Private investorer er vilde med at handle aktier online. En rapport fra investmentbanken J.P. Morgan vurderer ifølge Berlingske Tidende, at antallet af onlinekonti i Europa vil nå 900.000 inden udgangen af i år. Heraf er de 400.000 brugere fra Tyskland, 200.000 fra Sverige og 100.000 fra Storbritannien.

Cirka 54 procent af alle svenskere ejer direkte eller indirekte aktier og over 500.000 svenskere handler aktivt med aktier hvert år.

Årsagen til den store fremgang i nethandel med aktier i Sverige skyldes et bredt udvalg af mæglerfirmaer med lave handelsomkostninger samt billig og hurtig adgang til relevant aktieinformationer. En del af udviklingen kan deslige tilskrives en generel fremgang i svensk økonom.

Mere en ti mæglerfirmaer tilbyder onlinehandel i Sverige, og næsten halvdelen af dem er rene netmæglere. Et af disse er firmaet Nettrade, som ejes af Swedbank. Nettrade får op til 200 nye henvendelser om dagen fra kunder, som ønsker at investere, og de har ligefrem været udsat for at måtte afvise nye kunder på grund af den store efterspørgsel.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs