MediaWatch

Internetbaserede portosystemer fra Post Danmark

Post Danmark er allerede i gang med foranalysen til det nye system, og iværksætter en cost-benifitanalyse snarest, skriver Berlingske Tidende. Et af mulighederne for portosystemet bliver at kunderne opretter en konto hos det firma, som udbyder frimærkerne, hvorefter man ved hjælp af en godkendelsesprocedure kan udskrive frimærker på printeren. Herved spares firmaet for den postgang, der i dag klares med en frankeringsmaskine.

Internetbaserede portosystemer kendes allerede fra USA, hvor to private virksomheder har fået tilladelse fra det amerikanske postvæsen til at udstede deres egne frimærker. Et af systemerne benytter sig af stregkoder som firmærker. Post Danmark overvejer også at udlicitere systemet til private firmaer i Danmark, som så kunne fremstille frimærker for eksempel bestående af firmaets egen logo.

Post Danmark tør ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår et Internetbaseret portosystem vil være klar herhjemme, det må økonomien i systemet afgøre, men at det kommer er sikkert.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs