MediaWatch

Forskningsministerens 37-punkts plan

Mange af forslagene i regeringens IT- og telepolitiske plan er hentet direkte fra rapporten ”Det Digitale Danmark” som Lone Dybkjær og Jørgen Lindegaard offentliggjorde for nylig. De fleste af forslagene vedrører Internettet, som forskningsministeren mener rummer store muligheder for Danskerne og Danmarks position i den globale IT-relaterede økonomi.

Som ventet er ambitionsniveauet i planen højt. Ikke mindre en milliard kroner vil regeringen bruge på IT, og alle forslagene forventes at blive fremlagt i løbet af det kommende år.

Danmark er ifølge Birte Weiss et af de lande i verden, der bedst er gearet til fremtidens digitale netværkssamfund, skriver Berlingske Tidende. Den position skal Danmark udnytte til at få del i det enorme vækstpotentiale, som Internettet medfører.

De 37 konkrete forslags, som er opdelt i syv hovedgrupper spænder lige fra internetadgang til det offentlige for alle, offentlige blanketter på nettet, sikker kryptering, offentlige indkøb over nettet samt undervisning via Internet og forskning heri.

Læs også Forskningsministeriets pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs