MediaWatch

Frihed 2000 ønsker indflydelse

Partiet er med i det gamle medieforlig og ønsker at indgå i et kommende forlig om medierne fra 2001-2005. Målet er at sikre stabilitet i forligsperioden, men samtidig plads til justeringer, efterhånden som teknologien og udviklingen kræver det.

Medieforliget bør sprænge de nuværende rammer og turde tænke nyt. Det er vigtigt, at politikerne ikke blot ser passivt til, indtil omverden til sidst presser dem til at gennemføre ændringer, skriver formanden Kim Behnke:

"Vort udspil ønsker at modernisere medieområdet. Vi tænker nye tanker med den risiko, at mediebranchen bliver sure på os".

Frihed 2000 fremhæver i deres oplæg, at grundproblemet med dansk mediepolitik er, at den aldrig har indrettet sig på det forhold, at der er stor forskel på public service radio/TV, kommerciel radio/TV og græsrodsvirksomhed. Partiet ønsker nu en klar opdeling af vilkårene for de tre genrer.

Partiet ønsker at sikre så gode betingelser som muligt for de danske stationer, kombineret med en liberalisering af en lang række forhold, herunder lokalradio og -TV og to landsdækkende radiokanaler - "P4" til TV 2 og "P5" på koncession til private.

TV 2 skal bevares om public service TV, men regionerne skal placeres i eget selskab, der modtager licensmidler, medens TV 2 må klare sig på rene markedsbetingelser.

Frihed 2000 tror på etableringen af et jordbaseret digitalt sendenet. DR skal have to af de fem frekvenser i det første multiplex. TV 2 skal have to andre, og TV3 skal på sigt være en tredje udbyder.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs