MediaWatch

Megafusion på det britiske TV-marked

Det nye fusionerede selskab bliver Storbritanniens største TV-selskab med hele seks ITV-regioner, som dækker i alt 65% af alle husstande. Det nye selskab vil også eje avisgruppen Express med bl.a. Daily Express, Sunday Express og Daily Star. Desuden vil selskabet komme til at kontrollere halvdelen af den terrestriske digitale platform ONdigital, som i dag er et joint venture mellem Carlton and Granada Group. Andre betydningsfulde ejerskaber vil inkludere 20% af GMTV, 29% af Channel 5 og 40% af nyhedsorganisationen ITN.

I lighed med andre store aftaler og fusioner på medieområdet skal aftalen først gennem det regulatoriske organ Independent Television Commission (ITC) og konkur-rencerådet Office of Fair Trading (OFT). Her kan der sandsynligvis opstå proble-mer, idet kombinationen af Carlton og United News & Media's ITV-regioner efter atl at dømme vil betyde en konflikt med den regel, hvor det hedder at intet TV-selskab må kontrollere mere end 25% af den samlede TV-reklame omsætning.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs