MediaWatch

Mindst to radiokanaler til Kulturministeren

Desuden er der frekvenser til et femte sendenet med lavere sendestyrke. Derfor var det værd at notere sig, da kulturministeren for nylig pludselig viste sig forhandlingsvillig omkring radio. Ministeren har ændret holdninger siden medieforliset i januar. Hun ønsker et monopolbrud på landsdækkende nyheder.

Den vigtigste årsag er DRs centralisering af sin nyhedsproduktion. Tillades fri networking, og en professionalisering af lokalradio-lovgivning, kan der i princippet dannes ti landsdækkende radioaktører, men der er næppe marked til mere end én meget ressourcestærk radio, der kan levere det nyhedsalternativ til Radioavisen, som ministeren har i tankerne.

Læs om de norske erfaringer med national radio i Mediawatch på fredag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs