MediaWatch

Mindst to radiokanaler til Kulturministeren

Desuden er der frekvenser til et femte sendenet med lavere sendestyrke. Derfor var det værd at notere sig, da kulturministeren for nylig pludselig viste sig forhandlingsvillig omkring radio. Ministeren har ændret holdninger siden medieforliset i januar. Hun ønsker et monopolbrud på landsdækkende nyheder.

Den vigtigste årsag er DRs centralisering af sin nyhedsproduktion. Tillades fri networking, og en professionalisering af lokalradio-lovgivning, kan der i princippet dannes ti landsdækkende radioaktører, men der er næppe marked til mere end én meget ressourcestærk radio, der kan levere det nyhedsalternativ til Radioavisen, som ministeren har i tankerne.

Læs om de norske erfaringer med national radio i Mediawatch på fredag.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs