MediaWatch

IT øger dansk levefod

Professor i økonomi ved Aalborg Universitet, Bengt-Åke Lundvall anslår i en udtalelse til Jyllands Posten, at danskerne fremover kan regne med en årlig vækst på omkring 4 procent mod tidligere 3. Hvis den udvikling fortsætter, anslår professoren at arbejdstiden i løbet af omkring 10. år, vil kunne sættes ned til 32 timer om ugen, uden at relindkomsten vil falde.

Forskningsminister Birte Weiss peger på at det har været de seneste års milliardinvesteringer i informationsteknologi som har været med til at sætte skub i udviklingen i levefoden, og at den forudsatte udvikling bygger på en forudsætning om, at der blandt andet bliver skabt en øget fokus på udnyttelsen af informationsteknologierne, og at standarderne omkring den personlige signatur bliver bragt i orden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs