MediaWatch

Nyt fokus på fodboldrettigheder

Denne gang drejer det sig om BSkyB's investering i fodboldklubben Leeds United, som BSkyB har overtaget en 9,1% andel af. I den forbindelse er det den britiske regerings opfattelse, at selv minoritets-ejerskaber i fodboldklubberne kan have langt større indvirkning på mediemarkedet end hidtil antaget. Investeringen i Leeds United betyder, at BSkyB nu allerede er medejer af tre engelske topklubber - foruden Leeds United også Manchester United og Manchester City.

I øjeblikket kan OFT ikke stille noget op, da den nuværende lovgivning ikke forhindrer hverken BSkyB eller andre medieforetagender at investere i alle de fodboldklubber de ønsker, så længe de ikke overstiger en ejerandel på mere end 10% af hver enkelt klub. En kommende ændring af konkurrencelovgivningen vil sand-synligvis dæmme op for denne udvikling, men indtil da er OFT's aktuelle undersøgelse foranlediget af EU-kommis-sionen, som er meget opsat på at imøde-komme ethvert optræk til, at konkurrence-mekanismerne på sports-TV markedet bliver sat ud af spil.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs