Integrering af internet og digital TV

MediaWatch

Løsningerne vil gøre det muligt for broadcastere at sende programmer, som udover de almindelige tv-udsendelser også består af nye internet-ophøjet tv servicer såvel som en lang række eksisterende internet-servicer. Specielt ved de løsninger, som de to virksomheder i fællesskab vil udvikle, er, at de bliver baseret på åbne standarder og specifikationer, som skal motivere til større innovation og fleksibilitet.

Det første produkt vil blive baseret på Nokia og Intel teknologier og åbne standarder inklusiv DVB, internet protokoller, ATVEF og på åbne ressourcer inklusiv Linux og Mozilla browsere. De to virksomheder er allerede igang med proroduktudviklingen, og de første produkter forventes at blive introduceret i slutningen af anden halvdel af år 2000.

Nokia og Intel deler den samme vision om at give forbrugerne adgang til internettet via deres tv-apparater. Deres fælles udviklede internet-berigede tv løsninger vil gøre broadcastere i stand til at tilbyde deres seere nye udsendelser, som fuldt ud udnytter internettets muligheder. Da deres løsninger er baseret på åbne standarder, så som Linux og Mozilla browsere, vil det blive muligt at farten op på udvikling af nye produkter, hvilket giver den største innovation og fleksibilitet.

Nokia Multimedia Terminals, der repræsenterer Nokia's del af samarbejdet, er blandt de første til at skabe et tv-produkt, som anvender et eksisterende internetbaseret operativsystem som Linux. Det skal give broadcastingindustrien en stærk platform, som kan gøre dem i stand til at lave nye internet-baserede servicer til deres seere. De nye standarder er åbne, og det giver udbyderne mulighed for at skabe stærke synergier, og det hjælper til at sætte farten op på markedet for digitale hjemmeplatforme.

De to virksomheder forventer, at med Nokia's omfattende erfaring med digital broadcasting og IP teknologier, og Intel's teknologiske lederskab indenfor computere og internet kommunikation, vil de blive i stand til at forsyne tv industrien med en platform, der kan give deres kunder nye former for internet-baserede programmer.

Den nye løsning vil også støtte ATVEF, som Intel er et af de ledende grundlægger af og som også Nokia har taget til sig. ATVEF er en grundspecifikation, som gør det muligt for programudviklere at lave indhold, som kører på multible platforme via en hvilken som helst transport. ATVEF specifikationen bruger internet protokoller, så det er muligt for broadcastere at føje data til en video udsendelse. De to virksomheder vil også tilbyde serviceleverandørerne software og værktøjer til at aggregere eller pakke den nye interaktive indhold.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter