MediaWatch

Kamp om digitale sendetilladelser

Oprindelig havde 37 forskellige ansøgere meldt sig, men efter at det svenske Radio- og TV-nævn har haft lejlighed til at gennemgå ansøgerne, har nævnet skåret listen til 14 potentielle ansøgere til de fire sendetilladelser. Det er ikke nemt at komme gennem nåleøjet, og et af kravene er såle-des at hver ansøger skal stille med en garanti på hele 85 millioner kr. I november skal Radio- og TV-nævnet være klar med sin endelige indstilling til regeringen med en anbefaling om, hvilke medieselskaber der skal tildeles de resterende sendetilladelser.

Imens strømmer kritikken fra alle sider ned over det digitale sendenet, som styres af de statsejede selskaber Senda og Teracom. Skarpest kommer kritikken til udtryk i dagspressen, som ikke forsømmer nogen lejlighed til at udpensle sendenettets dårligdomme. Svenska Dagbladet opsummerer i en ledende kommentar status på følgende vis" "Høje priser, få kanaler og teknik som ikke fungerer - kan man slå benene væk under sig selv på en mere overbevisende vis?".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs