Internetvirksomheden Cypress solgt

MediaWatch

Cypress a-s er en af de tidligere pionerer inden for e-business i Danmark, og har specialiseret sig i at tilbyde strategisk rådgivning, udvikling og implementering af e-business løsninger samt komplekse dynamiske web løsninger for større kunder i hele Skandinavien. Selskabet var på et tidspunkt en del af Søndagsavisen koncernen, men de tre direktører købte selskabet tilbage gennem et management buy-out, således at de inden Galileos overtagelse i dag ejede hele selskabet i fællesskab.

Galileo Communications Ltd. er et amerikansk holdingselskab, som har lagt en meget aggressiv opkøbsstrategi for dagen, og Galileos mål er at være markedsledende i Europa inden for e-business inden for 1 år. Denne strategi nås gennem opkøb af et markedsledende selskab i hvert land i Europa. I Danmark faldt valget efter længere tids analyser på Cypress.

Galileo ledes af en række meget succerige personer fra den amerikanske e-business industri, og man ønsker at overføre deres omfattende viden fra det amerikanske marked til Europa, tilsat det lokale islæt fra de regionale virksomheder. Kompetencen mellem de europæiske selskaber, hvor Cypress altså er udvalgt til at dække Skandinavien, koordineres gennem et European Knowledge Exchange center i London.

- Vi er meget stolte af, at det blev Cypress, som blev den første virksomhed i vor europæiske gruppe. Inden for 14 dage følger yderligere to virksomheder og inden årets udgang skulle vi gerne nå et samlet antal på 7 selskaber i hele Europa. Og I starten af år 2000 følger så de resterende selskaber. Cypress besidder alle de kvaliteter, som vi leder efter hos en Internet virksomhed i gruppen, fortæller Rick Kozak, CEO for Galileo Communications Ltd. i USA.

Bag Galileo Communications står en række meget store investorer, bl.a. NewCourt Capital, der er verdens næststørste venture capital firma efter GE Capital. Derudover har yderligere 4 selskaber fra USA, Europa og Mellemøsten stillet kapital til rådighed til at finanisere den aggressive opkøbsstrategi.

Cypress bliver Galileos brohovede i Skan-dinavien, og vi vil naturligvis se os om efter opkøbsmuligheder i både Norge og Sverige, ligesom vi naturligvis vil fortsætte vor organiske vækst som hidtil også på disse markeder, fortæller Jens Strand-bygaard, adm. direktør for og medstifter af Cypress a-s.

Udvekslingen af medarbejdere og information på europæsisk plan mellem de forskellige selskaber i Galileo Gruppen har naturligvis også stor betydning for Cypress a-s.

- Cypress bliver en del af en den største spiller på det europæiske marked, og vi kan derfor servicere vore større kunder på tværs af Europas grænser på en helt ny måde, slutter Jens Strandbygaard.

Galileo står klar til en børsnotering på den amerikanske Nasdaq børs inden for et år.

Galileo Communications har netop underskrevet en aftale om at købe Cypress a-s, der er et af Danmarks førende internet service virksomheder. Cypress blev etableret i 1996 og har kontorer i København og Århus.

"Cypress anses for at blandt mange at være et af Skandivaviens mest succesfulde unge e-commerce løsnings huse" udtaler en talsmand for Gallileo til CNNfn. "Vi er glade for at Cypress har valgt at blive en del af Galileo organisationen. Vi tror på at Cypress vedvarende dominans som en skandinavisk innovater indenfor e-commerce løsninger indenfor fremadsynethed vil yderligere bidrage til Galileo's pan-europæiske markedsstyrke".

Cypress er et af de få e-commerce udvik-lingsselskaber i regionen der bærer Microsofts præstigefyldte "MS Solution Partner" status. Blandt Cypress' mange kunder er: Microsoft Nordic, Honda Danmark, Bacardi Danmark, Søndagsavi-sen og Stelton.

"Vores nyeste opkøb er en stor vinding for Galileo og for Danmark" udtaler Galileo CEO og grundlægger Richard Kozak. "Cypress har bemærket skildt sig ud som en ledende leverandør af high-end custom web løsninger for nationale og multinationale forretningskunder ved at introducere og udvide deres e-commerce tilstedevælrelse på internettet.

Ved at være en del af Galileo vil Cypress få mulighed for at gøre brug af den synergi og erfaring fra både det amerikanske moderselskab og deres ligestillede internetserviceorganisationer i Europa, og herigennem skabe og støtte e-commerce løsninger for virksomheder med afdelinger overalt i Europa. Cypress har specialiceret sig i strategiske løsninger, udvikling og implementering af e-commerce løsninger og komplekse web sites for større forretningskunder."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også