MediaWatch

BBC World kører videre trods underskud

På trods af adgang til omkring 150 millioner seere verden over via satellit- og kabel-TV havde BBC World alligevel et underskud sidste år på 175 millioner kr., og derfor vil kanalens programflade blive ændret, så der bl.a. fokuseres mere på nyheder fra erhvervslivet og finans-verdenen. Med programændringen vil kanalen komme i endnu tættere konkurrence med CNN, som også henvender sig til et globalt publikum. I en udtalelse til BBC World's aktuelle problemer siger CNN, nu en del af Time Warner koncernen, at CNN har bevaret sin status og sin andel af seerne ved at regionalisere sine nyhedsudsendelser frem for som tidligere at sende de samme nyheder ud over hele kloden.

BBC World er primært finansieret af reklamer, men indtjeningen specielt i Europa har ikke levet op til forventningerne. Der forventes at 50 journalister og researchere vil blive afskediget fra BBC World og i stedet blive relokeret til BBC News, som kun sender til Storbritannien.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs