MediaWatch

Kulturministeren vil stoppe piratkort

". De sidste to år har det været ulovligt at fremstille og sælge piratdekodere. Men nu er ministeren klar med et lovforslag, der også forbyder "privat besiddelse" af de ulovlige dekodere. »Kulturministeren er klar med et forslag, der bliver fremsat så hurtigt som muligt, så det kan træde i kraft senest den 1. januar,« bekræfter fuldmægtig Charlotte Vangsgaard fra Kulturministeriet og forklarer, at det så er op til politiet at slå ned på TV-piraterne. Dermed skal det allerede fra årsskiftet være ulovligt at have de forskellige former for piratkort, der giver adgang til kanalerne TV3 og 3+ via parabol samt filmkanalerne TV1000, TV1000 Cinema samt de tre kanaler fra Canal+ via enten kabel eller parabol. Og ejerne af kanalernes TV-selskaber er da også begejstrede for kulturministerens udspil: »Det har vi ventet på i lang tid. Fuldstændigt på sin plads, at det kommer nu,« siger David Würgler, der er leder af satellitstationerne Canal Digital og Viasats fællesorganisation mod TV-pirateri, STOP."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs