MediaWatch

Konservative i tænkeboks om Ørestaden

" De konservative har ønsket en række garantier for at tiltræde ansøgningen, og tirsdag granskede de en lang række svar fra kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) inden onsdagens møde i finansudvalget. "Det er et ufravigeligt krav, at udflytningen ikke kommer til at koste en eneste licenskrone," siger kulturordfører Brian Mikkelsen (K). Den garanti har kulturministeren allerede givet. I et svar til udvalget hedder det: - Det er en betingelse for regeringen, at en flytning af DR til Ørestaden ikke isoleret set betyder stigninger i licensen eller anden offentlig finansiering af DR og ikke går ud over de nuværende programaktiviteter. Et andet krav har været, at byggeriet af DRs koncertsal ikke påbegyndes, før udvalgsarbejdet om bygning af et opera-musikhus er færdigt. "Danmark har ikke brug for, at DR flytter til Ørestaden, men Danmark har brug for et operahus, og det vil være forudsætningen for et tilsagn, at byggeriet af de to bygninger følger hinanden nogenlunde," siger Brian Mikkelsen. Formanden for finansudvalget, Peter Duetoft (CD) betragter dog onsdagens møde som en formalitet. "Der er indgået en aftale mellem fire partier. Den aftale står vi ved. CD gik først og fremmest ind i aftalen på grund af Det Kongelige Teater og ikke på grund af DRs byggeri i Ørestaden," siger Peter Duetoft."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs