MediaWatch

FasTV.com Ekspanderer

FasTV.com, internettets første søgbare video tjeneste og leverandør af video underholdnings-oplevelser på internettet. Virksomheden annoncerede i dag en udvidelse af deres underholdningsarkiv ved at indgå et partnerskab med 20th Century Fox, Fox Family Channel, Game Shows Network og MovieFlix.com, samt pladeselskaberne Capital Records og DreamWorks Records. Disse alliancer vil tilbyde FasTV.com's brugere et bredt spekter af underholdning via virksomhedens søgbare internet program service.

FasTV.com' har kaldt tjenesten "Entertainment Channel" og ved at klikke ind på www.fastv.com kan brugeren søge efter emner, og se klip fra videooptagelser af film, trailers, bag-om-scenen udsendelser, interviews og meget andet.

FasTV.com tilbyder søgbare videoer om nyheder, sport, business, underholdning og livsstil. FasTV har kontrakt med mere en 45 partnere om at levere indhold til tjenesten, inklusive CNNm CNNfn, Bloomberg, New Line Cinema, Reuters og American Film Institute m.fl.

FasTV.com's internet udsendelser er gratis. Det privatejede FasTv har til huse i Los Angeles med deres hovedkvarter. Virksomheden har været pioner i internet broadcastnig og søgbare videoer siden 1996.

FasTV er en privat-bruger orieteret site, som udnytter internettets fordele til at aggregere en samlet udvælgelse af nuværende og arkiverede indhold af video fra nyheder, information og underhold-ningskilder, sammenkoblet med video-streamingsteknologi, som leverer de visuelle dele af en multimedieopolevelse og en søgning. FasTV gør det mulig for brugeren at se, hvad han ønsker, når han ønsker det.

FasTV styrke er det såkaldte Video Processing System (VPS). FasTV's patenterede teknologi transformerer forskelligt broadcast-, kabel- og andet video-indhold til digitale indekserede segmenter af gennemsnitlig 90 sekunders længde. Det analyserer kildematerialets videobilleder, audio og tekstelemente og skaber en søgbar database, som tilbydes til seeren i en flot multimedietilbud.

FasTV's website har følgende muligheder:

1. Søgning på nøgleord. Søgebjælken i sidens top, muliggør at man bare skriver sit søgeord eller sætninng, hvorefter man får de resultater af videosegmenter som indeholder essensen af det, man har søgt efter.

2. Channel Tabs. Ved at klikke på den farvekodede tabs på sidens top, kan man hurtig gå til en side, som indeholder de seneste overskrifter og histiorier, som er specifikke for den kanal. Disse kanaler inkluderer nyheder, sport, business, underholdning og livsstil.

3. Hjemmesideegenskaber. FasTV's redaktion udvælger hver dag de mest relevante nyhedshistorier og andre interessante udsendelser, som skal gøre det lettere at holde sig ajour med begivenhederne.

FasTV blev oprindeligt grundlagt i 1997 under navnet Worldwide Broadcasting Network, Inc. (WBN), med hovedkvarter i Cambridge, Massachusetts. Her startede applikationer til indlærings- og træningsprogrammer, som blev distribueret over kabelmodem. Som følge af den langsomme vækst i kabelmodems, begyndte man i marts 1998 at kigge sig om efter nye produktapplikationer og markeder, for en video-søgemaskine, som man havde opnået en verdensomspændende eksklusiv licens på. Senere videreudviklede Woldwide Broadcasting Network teknologien, så den også kunne behandle video i realtid, og det er denne teknologi, som i dag er grundstenen i FasTV's Video Processing System (VPS).

Herefter indså man, at der var mulighed for at anvende VSE til internet applikationer, og man ansatte derfor et team af konsulenter for at identificere mulighederne omkring søgbare medier på internettet. I foråret 1998, blev WBN til FasTV, hvor man byggede videre på det, der også er virksomhedens nuværende forretningsstrategi og som nu er en relalitet, nemlig at etablere den første forbrugerorienterede site, som består af en samling af fuldt søgbare medier fra nyheder, information og underholdningskilder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs