Deutche Telekom's salg af kabel-Tv net

MediaWatch

Tidsfristen var oprindeligt fastsat til den 13 august, men den blev udskudt, antageligvis for at give flere interesserede købere mulighed for at afgive et tilbud.

Siden tidsfristens udløb har der været mange forskellige rygter i pressen om hvilke virksomheder, der har formet grupper for at byde på kabel-Tv nettet, heriblandt både amerikanske og europæiske virksomheder. Disse grupper inkluderer virksomheder som softwaregiganten Microsoft, den tyske mediegruppe Bertelsmann, Deutsche Bank og en række øvrige finansielle investorer.

De indkomne tilbud på kabel-Tv nettet er ikke bindende tilbud, og Deutsche Telekom kan derfor indlede forhandlinger med hvilken som helst af de bydende virksomheder.

Tidligere i år bekendtgjorde Deutsche Telekom, at man havde opdelt nettet i 9 regionale zoner med henblik på frasalg. Deutsche Telecoms kabel-TV net betjener 17,5 millioner husstande, og frasalget forventes at ville indbringe $10-15 milliarder.

Baggrunden for beslutningen om at sælge sine kabel-Tv besiddelser er angiveligt, at Deutche Telekom, der er Europas største telefonselskab, ønsker at imødekomme EU's bekymringer omkring Tysklands dominante rolle som telefon og kabel operatør. Nettet står desuden overfor at skulle tilføres betydelige ressourcer, for at opgradere det til brug for digital tv, internet adgang og telefoni.

Oprindelig havde Deutsche Telekom bebudet, at man ønskede at beholde 25% at kabelnettet for at sikre sig imod muligheden for fremtidig konkurrerende virksomhed på teleområdet, men dette krav har man erklæret sig villige til at frafalde, og dermed at sælge op til samtlige 100% af besiddelserne.

Deutsche Bank har tidligere bekræftet, at man diskuterede kabel-Tv salget med Microsoft, men om der var mulighed for et partnerskab, eller om de to selskaber forhandlede hver for sig, er stadigvæk uafklaret.

Hvis det lykkes Microsoft at tilegne sig en andel af det tyske kabelnet, kan det sandsynligvis ses som et led i en større strategisk satsning på at få indflydelse på kabel området. Microsoft har nemlig investeret kraftigt i kabel og DSL i den seneste tid for at udvide sin base for MSN Internet service og sælge software til Internet, interaktiv Tv og set-top bokse. Sidste år investerede Microsoft således $1 milliard i USA's fjerde største kabelvirksomhed Comcast. Tidligere i år fulgte så en $5 milliarder investering i AT&T, med henblik på at få andel i AT&T's MediaOne kabeloperatør, og så sent som i forrige uge erklærede Microsoft, at man ville investere $126 millioner i den Brasilianske kabel-Tv operatør Globo Cabo, der kontrolleres af den brasilianske mediegruppe Organisacoes Globo.

Mediagruppe Bertelsmann, der tidligere har udtrykt interesse for Deutsche Telekoms kabelnet, bekræfter, at de har sendt et brev til Deutche Telekom, hvori de gav udtryk for at være interesseret i netværket. I brevet har Bertelsmann også redegjort for sin utilfredshed med visse betingelser vedrørende prisen og Telekoms holdning til at bevare kontrollerende indflydelse på nettet.

Callahan Associates International har bekræftet, at de repræsenterer en gruppe af virksomheder med et bud. Disse inkluderer BancAmerica Equity Partners, Blackstone Capital Partners III, Capital Communications CDPQ, Texas Pacific Group og Angelo Gordon.

Den hollandske kabeloperatør United Pan-Europe Communications har tidligere udtalt, at de planlægger at gøre et indledende tilbud på det meste, om ikke hele nettet. Tyske PrimaCom har udtalt, at de har et tilbud på fire af de ni af Telekom's regionale kabel-Tv enheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også