MediaWatch

Fokus på E-Handel

USA står i dag for 80% af alt e-handel globalt set. I figur X ses den tilsvarende udvikling i Danmark, hvor der også forventes en meget kraftig vækst i e-handlen.

I 1998 blev der nethandlet for 134 mil-lioner US$ i alt i Danmark, hvilket er ca. 26 US$ pr. indbygger. Heraf var cirka 80% af e-handlen B-t-B, men kun ca. 20% var B-t-C handel. Andelen af B-t-C forventes at vokse kraftigt de kommende år.

Den samlede omfang af e-handel er p.t. ikke særlig stort, men potentialet er til gengæld meget stort på sigt. Allerede i år 2000 forventes e-handlen at overstige 2 milliarder US$ og i år 2002 vil den overstige 5 milliarder US$. Rapporten understreger, at der er stor usikkerhed forbundet med beregninger af denne type.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs