MediaWatch

Udsigt til høje lønninger til radiofolk

Det er de fem, der er betalt af firmaet Musiknet: Michael Juul Sørensen, Jørn Hjorting, Annette Heick, Lars Klingert og Kim Sjøgren. Hver af dem deltager i kabelafstemningen med hver deres fuldautomatiserede radiokanal, som de skal udvælge musikken til og forsyne med et par velanbragte replikker. Et arbejde, der i det første halve års tid ligner et fuldtidsjob, men derefter kræver betydeligt mindre arbejde. Ifølge Politikens oplysninger er Michael Juul Sørensen den bedst lønnede af de fem med en gage på mellem 700.00 kr. og en million om året. Altså en månedsløn på mindst 60.00 kr. Dertil kommer, at han også er fastansat hos en anden station, Radio 2 - som i parentes bemærket også deltager i kabelafstemningen. Jørn Hjorting undrer sig over, at det har vakt opmærksomhed, at danske radiofolk med ét er blevet vellønnede. »Jeg synes, det svarer lidt til, at man skriver en bestseller. Det er der da ikke nogen, der rynker på næsen ad«, siger han. Topgager til radiofolk har hidtil været et stort set ukendt fænomen i Danmark. Og der er da også stadig langt til de stjernegager, der betales i f.eks. USA eller Storbritannien, hvor de helt store navne kan indkassere adskillige millioner for leje af stemmebånd. »Vi har ikke amerikanske lønninger i Danmark - endnu da«, siger Lars Klingert.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs