MediaWatch

Befolkningen siger nej tak til dansk forbud mod børnereklamer

Kun 30% af danskerne mener, at det er skadeligt for børn at se TV-reklamer. 64% mener nej. 54% mener, at der skal være ens regler for såvel danske landbaserede kanaler, som de udenlandske satellitkanaler. Kun 35% mener, at det er i orden at gennemføre et ensidigt dansk forbud, viser analyse fra I&A. Der har i den seneste tid været megen debat om kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens forslag om at gennemføre et ensidigt dansk forbud mod TV-reklamer før og efter børneprogrammer. Et forslag, som vil ramme de kommercielle TV-kanaler, som opererer under dansk lovgivning - i dag de to landbaserede kanaler, TV2 og TvDanmark. For at få befolkningens holdning til dette spørgsmål belyst, har TvDanmark bedt analyseinstituttet I&A Opinion om at gennemføre en undersøgelse. Undersøgelsen, som omfatter et repræsentativt udsnit af den danske befolkning på i alt 1.07 gennemførte telefoninterviews, er blevet gennemført i perioden 2.-6. juli 1999. Undersøgelsen omfatter udelukkende personer, som er 18 år eller derover. glæder mig over, at et flertal af befolkningen tilsyneladende deler denne opfattelse, mens kun et mindretal støtter kulturministeren i hendes bestræbelser. Kilde:

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs