MediaWatch

Svært at finde afløser for TV2-direktør

"Og selv om han under sparerunden blev kritiseret for ikke at have forudset, hvor udviklingen på reklamemarkedet bar TV2 hen, bliver det med blødende hjerte, at han forlader TV2. TV2 vil i løbet af de næste dage nedsætte et ansættelsesudvalg, der skal fastlægge, hvilke kvalifikationer den kommede direktør skal have. Men inden arbejdet kan begynde, skal medarbejdernes repræsentant i bestyrelsen, journalist Niels Brinch, hjem fra Kosovo. Ifølge docent i massekommunikation ved Aalborg Universitet Ole Prehn bliver svært at finde et kvalificeret emne. Dels er stillingen ikke særlig attraktiv, dels er gruppen af måske egnede forholdsvis lille. ""TV er en speciel størrelse, der ikke umiddelbart kan sammenlignes med andre brancher. Den kommende direktør skal lede en masse kreative mennesker, og på den baggrund vil jeg vurdere, at ansøgerne skal have mindst én fod i miljøet. Det i sig selv indskrænker feltet en del, og ser man på de ledelsesmæssige problemer, TV2 er i og står overfor, så er der nok flere, der vil sige nej tak til et eventuelt tilbud,"" siger Ole Prehn. Jyllandsposten nævner journaliat Ulla Therkensen som et godt emne."

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs