MediaWatch

Svært at finde afløser for TV2-direktør

"Og selv om han under sparerunden blev kritiseret for ikke at have forudset, hvor udviklingen på reklamemarkedet bar TV2 hen, bliver det med blødende hjerte, at han forlader TV2. TV2 vil i løbet af de næste dage nedsætte et ansættelsesudvalg, der skal fastlægge, hvilke kvalifikationer den kommede direktør skal have. Men inden arbejdet kan begynde, skal medarbejdernes repræsentant i bestyrelsen, journalist Niels Brinch, hjem fra Kosovo. Ifølge docent i massekommunikation ved Aalborg Universitet Ole Prehn bliver svært at finde et kvalificeret emne. Dels er stillingen ikke særlig attraktiv, dels er gruppen af måske egnede forholdsvis lille. ""TV er en speciel størrelse, der ikke umiddelbart kan sammenlignes med andre brancher. Den kommende direktør skal lede en masse kreative mennesker, og på den baggrund vil jeg vurdere, at ansøgerne skal have mindst én fod i miljøet. Det i sig selv indskrænker feltet en del, og ser man på de ledelsesmæssige problemer, TV2 er i og står overfor, så er der nok flere, der vil sige nej tak til et eventuelt tilbud,"" siger Ole Prehn. Jyllandsposten nævner journaliat Ulla Therkensen som et godt emne."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs