MediaWatch

Svært at finde afløser for TV2-direktør

"Og selv om han under sparerunden blev kritiseret for ikke at have forudset, hvor udviklingen på reklamemarkedet bar TV2 hen, bliver det med blødende hjerte, at han forlader TV2. TV2 vil i løbet af de næste dage nedsætte et ansættelsesudvalg, der skal fastlægge, hvilke kvalifikationer den kommede direktør skal have. Men inden arbejdet kan begynde, skal medarbejdernes repræsentant i bestyrelsen, journalist Niels Brinch, hjem fra Kosovo. Ifølge docent i massekommunikation ved Aalborg Universitet Ole Prehn bliver svært at finde et kvalificeret emne. Dels er stillingen ikke særlig attraktiv, dels er gruppen af måske egnede forholdsvis lille. ""TV er en speciel størrelse, der ikke umiddelbart kan sammenlignes med andre brancher. Den kommende direktør skal lede en masse kreative mennesker, og på den baggrund vil jeg vurdere, at ansøgerne skal have mindst én fod i miljøet. Det i sig selv indskrænker feltet en del, og ser man på de ledelsesmæssige problemer, TV2 er i og står overfor, så er der nok flere, der vil sige nej tak til et eventuelt tilbud,"" siger Ole Prehn. Jyllandsposten nævner journaliat Ulla Therkensen som et godt emne."

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs