MediaWatch

S splittet om TV2 licens

"Forslaget, der kommer fra to af Socialdemokratiets folketingsmedlemmer, Jytte Wittrock og Carsten Hansen, vinder gehør hos de borgerlige partier, som er enige med socialdemokraterne i, at Danmark kan nøjes med én public service-kanal i fremtiden og at konkurrencen mellem TV 2 og DR har været mere til skade end gavn. ""Kampen om seerne har ført til, at den samlede sendeflade er blevet mere og mere forfladiget og at vi nærmer os den laveste fællesnævner,"" siger Jytte Wittrock og Carsten Hansen - der begge er medlemmer af Folketingets kultur udvalg - som argument for, at DR skal være den eneste tv-kanal med public serviceforpligtelser. Til gengæld foreslår de, at TV 2-regionerne frigøres fra moderstationen i Odense og fortsat får deres del af licenspengene på 300 millioner kroner. Socialdemokratiets medieordfører Søren Hansen understreger over for Aktuelt, at forslaget ikke er partiets officielle udspil. han forholder sig dog åbent for den debat, det kan sætte igang forud for licens-aftalen til efteråret. Venstres medieordfører Jens Rohde glæder sig over socialdemokraternes forslag. 'Det er da et skridt i den rigtige retning. Det vigtigste for mig er, at det er en ren model, enten licensfinansieret eller kommerciel. Der er alt for mange gråzoner med blandingsøkonomier,' siger han. De konservatives medieordfører Brian Mikkelsen er også begejstret for ideen om at privatisere TV 2, men synes hellere man skal tage skridtet fuldt ud i stedet for at holde regionerne tilbage.På TV 2 er man langt fra begejstrede for socialdemokraternes forslag. Informationschef Anders Krarup kalder det 'usædvanligt uigennemtænkt', fordi det strider imod loven om TV 2 og vil dræne både TV 2 Danmark og regionerne for synergi. Det har ikke været muligt at få kulturministerens reaktion på forslaget, da hun i øjeblikket deltager i Nordisk Ministerråds møde på Færøerne."

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs