MediaWatch

Fritag TV 2 for public service

Til gengæld skal TV2’s regioner og licensmidler for 300 mio. kr. flyttes over til DR. TV2 skal fortsat være en selvejende institution, men på langt sigt kunne selskabsformen ændres. TV2 skal fortsætte med at være en dansk station underlagt danske reklameregler og med en bestyrelse udnævnt af kulturministeren, mener de to S-ordførere. - Vi har ikke haft lejlighed til at klare det af med Søren Hansen (Socialdemokratiets hovedmedieordfører, red.). Vores udspil er i god samklang med partiets kulturudvalg, siger Carsten Hansen til Fagpressebureauet. - Det har ikke været tilfredsstillende, som det har foregået hidtil. Man har konkurreret på kvantitet og ikke på kvalitet, og vi har ikke set tilfredsstillende aftaler mellem DR og TV2, fortsætter Carsten Hansen. Den tredie medieordfører Peder Sass, som i modsætning til de øvrige ordførere er medlem af sit partis kulturudvalg, er enig og mener, at de regionale tv- og radiostationer, som nu befinder sig henholdsvis under TV2 og DR, bør lægges sammen i fællesredaktioner under DR for at udnytte licensmidlerne bedre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs