MediaWatch

TV2 har dårlig sag, mener Junibevægelsen

Han vurderer at TV 2 står dårligt, og frygter at der på længere sigt vil udvikle sig en præcedens i EU til skade for de enkelte medlemslandes ret til selv at bestemme over kulturen og medierne. Der har allerede været klager over public service-stationer i Tyskland, England, Frankrig, Italien, Spanien, og Portugal. I de tilfælde, hvor afgørelsen er faldet til fordel for public-service stationer, begrundes det med, at de kun har en lille del af markedet. 'Ud fra de præmisser, der ligger, så er mit tip at TV 2 vil tabe, med mindre man kan dokumentere at de ikke er konkurrenceforvridende. De er jo markedsførende,' siger Jens Peder Bonde. TvDanmark ved ikke endnu, hvornår de går videre med sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs