MediaWatch

TvDanmark vil ramme TV2 via EU

"Og andre kommercielle tv-stationers gode erfaringer med at klage til EU kommissionen over delvist licensfinansierede stationer får nu TvDanmark til at overveje sag mod TV 2. De har allerede sat en advokat på sagen for at undersøge muligheden for at få kendt TV 2 ulovligt. ""Vi mener, at de er konkurrenceforvridende både nationalt og regionalt. De får 300 millioner kroner i licens om året til at lave regionalt fjernsyn for, mens vores lokale stationer skal betale en afgift på 20 millioner. Det synes vi er helt urimeligt,' siger TvDanmark's direktør Jesper Sehested Lund. Han har flere eksempler på, at TV 2 underbyder markedets reklamepriser lokalt. Han kan dog ikke sætte præcise tal på, hvor mange penge, TvDanmark mister på grund af den påståede konkurrenceforvridning. TV 2's direktør Jørgen Flindt Pedersen tager TvDanmarks udmelding roligt. ""Hvis man ville skride ind over for TV 2, så kunne man lige så godt lukke alle public service-stationer syd for grænsen,"" siger han. Blandingen af reklameindtægter og licens er nemlig den mest udbredte finansieringsform for public service tv-stationer i Europa, og i Amsterdamtraktaten bliver det for første gang præciseret, at det er op til de enkelte medlemslande at etablere, organisere og definere public service-stationernes virke. Det er også op til det enkelte land at beslutte om public service-stationerne skal finansieres helt eller delvist gennem licens - som det er tilfældet for TV 2, der får omkring 25 procent af sine indtægter via licensen."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs