MediaWatch

Lockout varsel i DR

Hun finder situationen så fastlåst, at der nu kun er håb om, at bistand fra forligsinstitutionen kan drive forhandlingerne videre frem. - Selv om der er sket bevægelse på en række punkter, har Dansk Journalistforbund ikke vist imødekommenhed over for DRs udspil til økonomisk ramme og minimallønssystem, siger Vibeke Frank. Minimallønssystemet består af en basisløn, der er fælles for alle, samt en personlig løndel, der forhandles direkte med den enkelte medarbejder mindst én gang årligt. Et sådant system er indført i de overenskomster, der er afsluttet. Der er indtil nu færdigforhandlet to overenskomster, nemlig med Dansk Metal og Medieforbundet i Danmarks Radio, der blandt andet omfatter teknikere og edb-medarbejdere i hele Danmarks Radio samt medarbejdergrupper i tv-produktionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs