MediaWatch

Nordisk Film vil købe TV2

" »TV2 er en dominerende station i Danmark, og derfor er det interessant for os at købe os ind. Men før man investerer i den som privatkanal, skal man vide, hvordan konditionerne bliver«, siger Søren E. Jakobsen, direktør i Nordisk Film, der allerede kontrollerer 33 procent af aktierne i TV2 Norge og dermed en del af TV Norge, ligesom selskabet er medejer af en ny landsdækkende finsk station. Søren E. Jakobsen mener, det vil være afgørende for et salg - og for prisen - om politikerne binder et privat TV2 op på nogle ganske bestemte forpligtelser, som ikke er kommercielt betingede. Eller om man vælger en model, hvor selskabet betaler en koncessionsafgift til staten og så er fri til at skrue sin programflade sammen. Han forventer under alle omstændigheder, at et salg vil indebære, at TV2s otte regionalstationer skilles ud af selskabet. TV2s bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen afviser tanken om en privatisering. ""Det vil bare give flere amerikanske serier og mere dårligt tv, vi har brug for to public service-kanaler herhjemme"", siger han."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs