MediaWatch

Lokal TV vil mødes med ministeren

"Kravet kommer efter, at kulturministeren i gårsdagens udgave af Jyllands-Posten varslede en undersøgelse af landets otte lokale TvDanmark-stationer. Undersøgelsen skal fastslå, om de otte lokalstationer lever op til kravene for lokal-TV, når TvDanmarks ejere fra mediekoncernen SBS til næste år rykker de mest populære - og reklamestærke - programmer væk fra kanalen. Men frygten for dårlige kvalitet er overdrevet, understreger Bjarne Mogensen, der som direktør for TvDanmark i Århus er formand for Danmarks Lokal-TV Forening: ""Tværtimod får vi nu en mere homogen TV-kanal, hvor vi kan sigte efter gruppen af danskere mellem 21 og 50 år og ikke kun efter de 15-29-årige, som mange af de andre programmer gør det,« fastslår han. Også SBS Danmarks koncerndirektør Jesper Lund afviser kritikken fra Elsebeth Gerner Nielsen og opfordrer i stedet ministeren til at ophæve den afgift på 20 mio. kr., som TvDanmark-stationerne betaler til en pulje for græsrods-TV for retten til at sende."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs