MediaWatch

Skærpet konkurrence på TV-markedet har sat gang i forhandlinger om det næste medieforlig

"I går lovede kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) at styrke TV 2, der er trængt af besparelser på 143 mio. kr., udsigten til 70 fyringer samt øget konkurrence fra to nye TvDanmark-kanaler. Men ministerens udspil splitter Folketingets partier allerede før forhandlingerne. På den ene side ser de borgerlige den aktuelle situation som et yderligere argument for at privatisere TV 2 og koncentrere licenstilskuddet og public service forpligtigelserne hos Danmarks Radio: ""Behovet for at skabe frie vilkår på medieområdet er langt større, når TV 2 ikke har økonomi til at konkurrere med de kommercielle TV-kanaler, der hele tiden får bedre vilkår"", siger den konservative medieordfører Brian Mikkelsen."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs