MediaWatch

TV2 regioner vil spare ved samarbejde

"De i alt 32 udsendelser bliver så lagt i en ""kasse"", hvorfra stationerne selv kan vælge, hvilke programmer de vil sende. Og da der er planlagt 30 sene mandags-udsendelser, skulle alle stationerne være dækket ind. ""Det er vigtigt for os at bevare sendetiden sent mandag. Og med de besparelser, vi er blevet pålagt, kan det ikke lade sig gøre, at alle otte regionalstationer laver hver sit eget program"", siger Bent Bjørn, der er direktør for TV2-Nord. Modellen er en konsekvens af TV 2s kommercielle nedtur, der betyder at 33 mio. kr. skal findes hos regionalstationerne. Det svarer til godt 4,1 mio. kr. på hver regionalstation. Selv om der lægges op til et samarbejde, betyder det ikke, at regionerne forpligter sig til at sende nabostationens programmer. Hvis enkelte stationer har penge til at producere flere end de fire udsendelser, er der frit slag."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs