MediaWatch

Tele Danmark frygter konkurrencen fra det ny nordiske tele-gigant

Tele Danmark mener, at det ny Telia/Telenor opnår en dominerende position på erhvervsmarkedet med 40% af markedet. Telia har erklæret sig villig til at sælge Telia Norge A/S, men først når alle relevante godkendelser foreligger. Tele Danmark mener også, at Telia skal frasælge sin andel på 33% i det svenske selskab Telenordia. Det danske teleselskab er dog ikke alene tilfreds med frasalg, men ønsker også ændringer i hhv. den svenske og norske lovgivning. Der skal gives adgang til at [Tele Danmark] bruge ledningsnettet og den overskydende kapacitet på lige vilkår. Det er principielt den samme situation som Tele Danmark på eget marked er stillet i, og hvor hjemmeværende konkurrenter måske mener, at det er noget svært at trænge igennem forhandlingerne med Tele Danmark om vilkårene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs