MediaWatch

Borgerlige rejser debat om public service og frekvenshamstring

"Debatten, der endnu ikke er fastsat dato for, vil specielt handle om ""definition af indholdet af public service, udnyttelse af ubrugte og hamstrede frekvensressourcer gennem offentlige udbud samt sikring af et objektivt og transparant system ved tildeling af frekvenser"". Samtlige folketingets partier har i kultur-, forsknings- og europaudvalgene vedtaget en udtalelse til Europakommissionen om frekvenspolitik, som bl.a. lægger vægt på kravet om landenes pligt til at definere af indholdet af public service. - Det lever Danmark ikke op til i dag. Derfor retter de borgerlige partier en forespørgsel til kulturministeren om, hvilke initiativer hun vil iværksætte for at Danmark lever op til den politik, et enigt folketing opfordrer EU til at føre, siger Jens Rohde (V). Han tilføjer, at regeringens udtalelse om samme emne til kommissionen er i tråd med folketingets, men den har udeladt noget, herunder definition af public service og frekvenshamstring. Danmarks Radio ligger inde med kraftige FM-frekvenser bl.a. Lolland og Esbjerg samt mellembølgefrekvenser, som ikke har været brugt i 20 år, siger Jens Rohde. Han mener, at de lokale radio- og tv-nævn som minimum burde være amtsnævn, der omfatter økonomisk og juridisk ekspertise. Helst så Venstres medieordfører, at tildeling af frekvenser og kanaler skete ved offentligt udbud."

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs