MediaWatch

TV 2s tolkning af børnereklameregler får opbakning

"To af de tre klager kommer i øvrigt fra DR-programmet Børnerapporten. I to af reklamerne benyttes ordet ""kun"" om prisen på henholdsvis et Happy Meal-produkt fra McDonalds og på spillet Nintendo. TV 2 har godkendt denne fremgangsmåde, fordi der i reklamerne er tale om, at produkterne sælges til en pris, som er lavere end normalt. Og fordi reklamerne ikke giver børn og unge en urealistisk opfattelse af produkternes værdi. Radio- og TV-Reklamenævnet skriver i sin afgørelse blandt andet: Radio- og TV-Reklamenævnet skriver i sin afgørelse, at børn og unge under 14 år må medvirke i reklamer, når de fremtræder ""som en naturlig del af det afbildede miljø"" - og at det er tilfældet i Cheez Dippers""-reklamen, idet produktet primært er beregnet til børn. - Afgørelsen understreger, at det er en 100 procent rigtig praksis, vi har benyttet, siger lederen af TV 2s reklamejuridiske afdeling, Marianne Pittelkow."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs