MediaWatch

DR-ønskeseddel til to mia. kroner

"Samtidigt skal produktionsapparatet til både TV og radio digitaliseres, så danskerne om få år kan modtage DR-programmer på digitale modtagere med et væld af interaktive muligheder. DR-bestyrelsen opgør den samlede pris til godt to mia. kroner for perioden 2001-2004, som det næste medieforlig omfatter. »Danmarks Radio skal langt mere være markant anderledes end det kommercielle TV-marked. Derfor må vi skabe originale underholdningsprogrammer, endnu bedre nyhedsudsendelser og dermed også en udvidelse af sendetiden,« siger generaldirektør Christian Nissen og forklarer, at det næste forlig ikke kan nøjes med at skabe regler, der beskytter de danske public service-stationer -men i stedet må øge danskerne lyst til at bruge dem. Ifølge Christian S. Nissen skal det nye medieforlig for alvor sikre, at danskerne får et reelt alternativ til de mange TV-kanaler, der er tilgængelige via kabel-TV, sattelit og fremover via digitalt-TV. Derfor skal DR have mulighed for at sende flere programmer med ""dansk kultur og identitet, produceret uafhængigt af økonomiske og politiske interesser"", som det hedder i oplægget."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs