MediaWatch

Lovforslag om forsøg med digitalt tv

"Lovforslaget fritager fællesantenneanlæg for ""must carry"" forpligtelsen versus public service stationernes digitale forsøgsprogrammer. - Når DR's og TV'2 digitale tv-forsøgsvirksomhed er tilendebragt, vil der blive taget stilling til, på hvilke vilkår de to stationer kan fortsætte den digitale udsendelsesvirksomhed. Endvidere vil der i den forbindelse også skulle tages stilling til, i hvilket omfang DR's og TV2's fremtidige digitale udsendelser skal fordeles i fællesantenneanlæggene, oplyser kulturministeren i lovforslagetsbemærkninger. En tillægsaftale fra medio december 1998 til medieforliget giver grønt lys for feltforsøg med Digital Video Broadcasting (DVB) i mindst et halvt år. Lovforslaget forhøjer grænsen for fælleskommunale fælles radio- og tv-nævn fra 200.00 til 300.00 indbyggere."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs