MediaWatch

Det går bedre for Nordisk Film

Nordisk Film TV kom ud af 1998 med et overskud på fem mio. kr. Det er en kraftig forbedring i forhold til 1997, der gav et underskud på 40 mio. kr. Tallet for 1997 har ikke været kendt offentligt tidligere. Forbedringen tilskrives især to ting: 1997 var belastet af den exceptionelt dyre, men mislykkede satsning med morgen-TV. Samtidig er økonomien blevet forbedret med indførelsen af ny økonomistyring. Det hjælper også på Nordisk Film TV, at selskabet for alvor er begyndt at tjene ind på en række programmer, som tidligere belastede med voldsomme udviklingsomkostninger. De store pengemaskiner i datterselskabet er Lykkehjulet og Mandagschancen. Hovedselskabet, Nordisk Film & TV, har stadig hul i pengekassen. Så trods forbedringen i TV-produktionsselskabet er Egmont ikke sluppet af med det fundamentale problem i Nordisk Film-benet: At det ikke tjener penge. Nordisk Film & TV har haft en fremgang fra et underskud på 74 mio. kr. i 1997 til et underskud på 39 mio. kr. sidste år. Det er en forbedring på 35 mio. kr. eller næsten en halvering af underskuddet. Men der er altså stadig alvorlige indtjeningsproblemer, idet moderselskabets fremgang er mindre end fremgangen i datterselskabet, Nordisk Film TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs