Master står tomme

MediaWatch

Venstre tilbyder at lade tv-stationen DR2 sende fra ledige jordmaster med begrundelsen, at man ikke skal gøre et radioproblem (som fik Venstre til at sige nej) til et tv-problem.

Selv om kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen gerne ville tage imod tilbuddet om et delforlig, er det ikke lige til.

- Flere partier har tilkendegivet, at de ikke ønsker, at DR2 kommer på jorden - med mindre de får noget andet, konstaterer hun.

Det konservative Folkeparti og Fremskridtspartiet afviser Venstres tilbud, for den del af det kuldsejlede forlig var bundet til TvDanmarks muligheder for ekspansion.

- Vi forhindrer TvDanmark i at ekspandere og hindrer udbredelsen af lokal-tv, hvis man uden betingelser giver UHF-nettet til DR2, siger Kim Behnke (FRP) med henvisning til lokal-tv planer i bl.a. Esbjerg og Frederikshavn.

Han betragter Jens Rohdes tilbud som en gratis omgang for at imødegå kritikken af, at Venstres nej førte til lukning af DR's fjerde FM-radiokanal.

Kim Behnke gentager de tre betingelser, som man blev enige om under forhandlingerne.

For det første skal der være en periode på seks måneder, hvor interesserede (TvDanmark) melder ind på de ledige kanaler, hvorefter DR2 kan overtage dem, som lokale tv-stationer ikke bruger.

Dernæst skal de kommercielle tv-lokalstationer fritages for fem af de 25 mio. kr. i årlig netværksafgift til græsrodsstationerne.

Endelig skal fællesnævnsområder udvides fra 200.000 til 300.000 borgere, hvilket man også var blevet enig om. Det har bl.a. betydning for, at DR2 kan benytte fællesantenner, hvis UHF-antennen ikke rækker i hele fællesnævnsområdet.

Adgangen til UHF-master ville øge DR2's dækning fra 65 til 80 pct. af befolkningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også