MediaWatch

TV-vaner er bagstræberiske

Det har vist sig at danskerne er relativt trofaste over for dansk tv og tv, der er målrettet danske seere, siger han. Den ene forklaring på, at udenlandsk satellit-tv ikke er nær så udbredt, som man havde forestillet sig, er de sproglige barrierer, som er større end forventet. En anden forklaring er vores forkærlighed for det danske, som får tv-stationerne til at spække programfladen med alt, der er dansk. Der er et vist mål af træghed over vores kultur. Man må nogen gange blive slået af forbavselse over, hvor bagstræberiske folks tv-forbrug er, siger Stig Hjarvad. Men selvom globaliseringen i medieverdenen ikke umiddelbart kan aflæses på vores valg af tv hjemme i stuerne, smitter det alligevel af. Mediepolitikken er blevet mere international, og for tv-stationerne er det oplagt at sammenligne sig med og søge inspiration hos de udenlandske kolleger.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs