MediaWatch

TvDanmark anklages for ulovlig sponsering

Flere store virksomheder er blevet tilbudt et portræt, hvor virksomhederne mod at betale selv kunne redigere udsendelsen. Direktør Bent Helvang, TvDanmark København, siger, at man ikke tillader at programleverandører finder på den slags. Radio og TV Reklamenævnet afventer i disse uger et svar fra kulturministeriet på nævnets redegørelse om skjult reklame på TV. Reklamenævnsmedlem og forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen mener, at kulturministeriet må indskærpe reglerne.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs