MediaWatch

Piratkopiering af software afsløret i Danmark.

Politiet har anholdt mindst fire danskere, som er bagmændene i den hidtil største piratkopieringssag i Europa. Sædvanligvis opfatter de fleste, at piratkopiering kun er noget der foregår i Asien og især i Kina, og selv om der ikke er sammenligning i volumen, omfatter sagen alligevel svindel for 1,5 mia. kroner på baggrund af mindst 130.00 CD-kopier med diverse softwareprogrammer. CD'erne er solgt under navnene Best of Internet, Silverado og Vegas.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs